Bij een klant hebben wij een hybride luchtwarmtepomp systeem mogen plaatsen. Bij deze klant hebben wij gekozen voor een 8KW luchtwarmtepomp van het merk Fujitsu.

In deze installatie is een combinatie gemaakt van een 8 kilowatt luchtwarmtepomp in combinatie met de huidige verwarmingsketel uit 2020. In deze woning was al rekening gehouden met vloerverwarming op zowel de begane grond als op de 1e en 2e verdieping.

Deze combinatie zal aankomend jaar een aanzienlijke besparing opleveren voor de klant. In de installatie ziet u ook een buffervat van 50 liter. De buffervat voorkomt een pendeling van onnodig start en stoppen van het systeem. Er is namelijk al 50 liter warm water ter beschikking.

Aan de buitenzijde hebben wij de koelleiding die loopt vanuit de luchtwarmtepomp naar binnen weggewerkt met zwart goot in plaats van de standaard witte goot. De klant vroeg nadrukkelijk om een zwarte afwerking i.p.v. wit. Natuurlijk konden wij dit naar wens van de klant maken.

De woning was al voorzien van 14 zonnepanelen. Er was een overschot aanwezig in KW/uur voor de luchtwarmtepomp.

Wanneer de klant wenst, is het mogelijk om dit hydride systeem aan te passen naar een volledig gesloten warmtepomp systeem, waarbij bijverwarming met de huidige gasketel niet meer nodig is.

Op deze manier kan de woning gasloos worden verwarmd, waarbij het tap en douche water wordt verwarmd door de luchtwarmtepomp.

Warmtepomp plaatsen neede - intallatietechniek hengeveld (1)

8KW Luchtwarmtepomp

Warmtepomp plaatsen neede - intallatietechniek hengeveld

50 liter buffervat

Warmtepomp plaatsen neede - intallatietechniek hengeveld

Aansluiting koelleiding afwerking